Oravaisten historiallinen serua

Historian asiantuntemuksella yhdistys tiedottaa ja elävöittää Oravaisten taistelun 14. syyskuuta 1808 tapahtumia. Oravaisten historiallisen yhdistyksen tehtävä on edistää Oravaisten kulttuurimatkailua turvaamalla historiallisten rakennusten ja esineiden säilyttämisen, elävöittämällä tapahtumia, ihmiskohtaloita ja entisajan elämää sekä huomioimalla kunnassa olevat paikallis- ja yleishistorialliset sijainnit.

Satavuotias muistopatsas kenraali Adlercreutzin komentokukkulalla, Lotta Svärdin kivi, Wilhelm von Schwerinin silta ja taistelutanner antavat hyvät puitteet yhdistyksen toiminnalle ja rakennuksille pohjoispuoleisella aukiolla. Siirsimme alueelle Karvatin kylästä 1995 esi-isien 1733 rakentaman Furiirinpuustellin.

Alueelle on myös rakennettu aikansa mukaisia ulkorakennuksia ja tänne on myös rakennettu hirsistä 1998 sotilaan torppa. Bengter-ukon talo on siirretty Karvatista 2014. Talon rakennusvuosi on varmistettu vuodeksi 1836 dendrokronologisen analyysin avulla. Tule mielellään käymään kesäkahvilassamme tai jossain ilmoittamassamme tapahtumassa. Listan niistä näet tapahtumakalenterissamme.