Kommunikations övningar

BLI BÄTTRE PÅ KOMMUNIKATION (EXISTENS)

ANSTÄLL EN 200 ÅRING

Tid: 2 timmar.

Max 20 personer.

Vi börjar med en vandring i den rogivande naturen, där vi får en inblick i livet för 200 år sedan. Inne i den historiska byggnaden följer en workshop med glimten i ögat.

Steg för steg tar vi historiska personer, fakta och fantasi till hjälp i denna ögonöppnare. Först bjuder du in en historisk person, eller en karaktär du själv skapar, i arbetsgemenskapen. Sen kan vad som helst hända...

Workshoppen bygger på kommunikations- och beteendevetenskap.

BYT LIV MED EN 200 ÅRING

Tid: 2 timmar.

Max 20 personer.

Vi börjar med en vandring i den rogivande naturen, där vi får en inblick i livet för 200 år sedan. Som vägkost inför workshoppen får du en kort berättelse om några historiska personer.

1. Vilken historisk person byter du liv med för en dag? Hur förbereder du personen för ett inhopp i din värld? Vilka frågor ställer du inför din förflyttning i tid?

2. Jobba parvis. Ni lever nu i vardagen för drygt 200 år sedan. Berätta först kort om per- sonen ni bytt dag med. Fråga varandra varför ni valt just den personen. Lista sedan egenskaper hos varandra som kommer till nytta i tillvaron för 200 år sedan. Vilka sysslor klarar ni av, och hur kan ni hjälpa varandra i en främmande tillvaro?

3. Ni stiger in i den vanliga vardagen på arbetsplatsen. Hur har de historiska personerna klarat sig? Och hur gör ni för att reda upp misstag som skett? Eller har allt gått bra, och på vilket sätt? Kanske någonting nytt ni själva har nytta/glädje av?

Workshopparna bygger på kommunikations- och beteendevetenskap. Metoden används inom teater, film och författarskap. – En övning i tolerans och problemlösning som ger alla i gruppen insikter om varandras styrkor.  Förhoppningen är att du går hem med ett leende på läpparna och en stärkt känsla av att du och alla runt dig är viktiga.