Kommunikaatioharjoituksia

(EXISTENS)

OPI KOMMUNIKOIMAAN PAREMMIN 

PALKKAA 200 VUOTIAS

Aika: 2 tuntia

Enintään 20 henkilöä

Ensiksi kävelemme rauhallisessa luonnossa, jossa saamme väläyksiä elämästä 200 vuotta sitten. Sisällä historiallisessa rakennuksessa seuraa työpaja, pilke silmäkulmassa.

Askel askeleelta otamme avuksemme historiallisia henkilöitä, faktaa ja mielikuvitusta, tai itse luomamme henkilön, työyhteisöömme. Sitten voi mitä vaan tapahtua…

Työpaja pohjautuu kommunikaatio- ja käyttäytymistieteeseen.

 

VAIHDA ELÄMÄÄ 200 VUOTIAAN KANSSA

Aika: 2 tuntia

Enintään 20 henkilöä

Aloitamme kävelemällä rauhaisassa luonnossa, jossa saamme väläyksiä elämästä 200 vuotta sitten. Avuksesi saat lyhyen kertomuksen muutamasta historian henkilöstä.

  1. Kenenkä historiallisen henkilön kanssa vaihdat elämää päiväksi? Kuinka valmistat henkilöä vierailuun sinun maailmaasi? Mitä kysymyksiä esität omaa muutostasi ajatellen?

  2. Olkaa pareittain. Elätte nyt arkipäivää 200 vuotta sitten. Kerro ensin lyhyesti henkilöstä, jonka kanssa olet vaihtanut elämää. Kysykää toisiltanne miksi valitsitte juuri sen henkilön. Listatkaa sitten toisissanne ominaisuuksia, joista voi olla hyötyä elämässä 200 vuotta sitten. Mitkä askareet pystytte hoitamaan ja kuinka voitte auttaa toisianne vieraassa ympäristössä?

  3. Palaatte tavalliseen arkeen työpaikalla. Kuinka historialliset henkilöt ovat pärjänneet? Ja kuinka selvitätte vahinkoja, joita on sattunut? Vai onko kaikki sujunut hyvin ja miten? Ehkä jotain uutta mistä teillä itsellänne on hyötyä/iloa?

Työpajat pohjautuvat kommunikaatio- ja käyttäytymistieteisiin. Menetelmää käyttävät näyttelijät sekä teattereissa että elokuvissa ja kirjailijat.  – suvaitsevuuden ja ongelmanratkaisun harjoitus, joka antaa kaikille ryhmässä käsityksen toistensa vahvuuksista. Toiveemme on, että menet kotiin hymy huulillasi ja tunne sisälläsi, että sinä ja kaikki muut ympärilläsi olette tärkeitä.